Október 24-én vendégünk lesz Bitó László

Kedves Barátaink:

Október 24-én, Kultur’szerdán, 18 órakor az Életöröm klub vendége: Bitó László

Szilveszteri bulin láttam királyi koronával, de úgy is, hogy bohócsipkát csapott féloldalasan a fejébe. Ő pontosan tudja, hogy a két csacska jelmez között az igazi különbség azon a fejen múlik, amelyik hordja. Felnőtt, már messze nem fiatal éveim legnagyobb  ajándéka az Ő ismeretsége. Nehéz elképzelnem, milyen lehetett orvoskutatónak, messze Amerikában, fehér köpenyben, mikroszkóp fölé hajolva.

Ma a budapesti szellemi élet szürke lenne nélküle, miközben ő maga soha nem törekedett a reflektorfénybe. A klasszikussá vált Ábrahám és Izsák középiskolától életünk végéig az emberség, a gondolkodás és a felelős döntés megértésének iskolája, publicisztikája az „én is így gondoltam” jól ismert heurisztikus élményével ajándékoz meg minket.

Az Életöröm Klub vendégeként halk, de messzire hangzó szavú emberrel találkozhatunk. És attól a naptól kezdve megint többen leszünk, akik a magunk igazát az Ő gondolataival is szembesíteni tudjuk.

Kósáné Kovács Magda

 

Az érdeklődők figyelmét külön felhívjuk Bitó László: A birkák dala c. publicisztika-sorozatára a Galamus c. internetes folyóiratban.

Budapester81 szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://eletoromklub.blog.hu/api/trackback/id/tr494857246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása