Szeptember 19-én Csernok Attila lesz a vendégünk

Különleges vendég, remélem, feledhetetlen este az Életöröm Klubban, szeptember 19-én, az új évad kezdetén. Csernok Attilával beszélgetünk, aki A komáromi pontonhíddal robbant be a /még/ könyvet olvasók, történelmünk dilemmáira választ keresők gondolataiba, gyorsan felkeltve az érdeklődést és a szenvedélyes ellenkezést egyaránt.

Aztán következett A valóság erejével…, majd a harmadik, a Mint patak a sziklák közt pedig elvezet minket a máig. Fogalmam sincs, hogy csinálja. Több, mint ezer oldal néhány év alatt, nem száraz adathalmaz, hanem az olvasót is provokáló, gondolkodásra és újragondolásra kényszerítő állandó izgalom. Egyforma erővel szól a profi történészekhez, a felelősségüket gyakran frázisokkal maszatoló politikusokhoz, fiatalokhoz, akiknek mesél, idősekhez, akiket emlékeztet. Hihetetlen vállalkozás. Mégsem a könyveket fogjuk bemutatni, jóllehet a tartalmukat elkerülni nem fogjuk, nem is lehet. A tegnapról, a máról és a holnapról beszélgetünk egy bölcs emberrel, aki tud valamit a világról, és ezt jó volna ellesni tőle.

Budapester81 szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://eletoromklub.blog.hu/api/trackback/id/tr994781088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása